De Britse Jenni Sparks maakte bovenstaande kunstige kaart van Manhattan, New York. Eerder maakte ze al een zelfde soort kaart van Londen - klik hier voor een supergrote foto met zowel Sparks als de kaart.

Net als die Londense variant zit ook de New York-kaart tjokvol met details: vele gebouwen zijn uitgetekend, alle toeristische ‘landmarks’ zijn aanwezig en voor de handigheid (stel dat je hem echt als kaart wil gebruiken) staan de metrolijnen er ook op getekend.

Dat laatste klinkt misschien als een gek plan, maar doordat Sparks de kaart samenstelde door vele tips van locals te verzamelen, kom je misschien wel op een hoop plekken waar je normaliter schouderophalend langs zou wandelen. Zo staan bijvoorbeeld de voormalige ‘stomping ground’ van Bob Dylan, het privépark Gramercy en ‘n paar Sex and the City-locaties op de kaart. Ook grappig: de National Library staat op de kaart met een groot Ghostbuster’s-logo.

Op dit moment is Jenni Sparks is bezig met een met de hand getekende Berlijn-variant. Check voor meer van haar werk haar site!
PS: klik op op één van de de bovenstaande foto’s om ze te vergroten.